Cavapoo och dess fantastiska egenskaper

Om Cavapoo

Cavapoo är en blandras mellan raserna King Charles Spaniel och Pudel. I dagsläget är Cavapoo inte en godkänd ras i Sverige.

De väger mellan 5-10 kg och på höjden blir de ca 28-35 cm om det är en toypudel eller ca 33-45 cm om det är en dvärgpudel. Tack vare sin fällfria päls är det mindre sannolikt att någon med allergi reagerar på dom. Eftersom de inte fäller sin päls måste man därför trimma den lite då och då. Cavapoo är även ibland känd under namnet Cavoodle.

De är intelligenta, lättlärda och oerhört mysiga hundar. Det är helt omöjligt att inte bli charmad och förälskad i en Cavapoo från första ögonblick. De har potentialen att bli mycket vältränade, medans en del föredrar att ligga i ditt knä istället för att lära sig ”sitt” och ”ligg”. De är väldigt trevliga och sociala hundar som blir nya älskade medlemmar i familjen på nolltid.

De förekommer i många färger. T.ex. Från Pudelns sida, vit, grädde, aprikos, röd, brun, café lait, silver beige, svart, blå och silver och från Cavalier King Charles Spanielns sida, Blenheim (kastanj och vit), trefärgad (svart, tan och vit), Ruby och ”black and tan”.

 

Söt Cavapoo